Wie kweekt de grootste, zwaarste of mooist uitgesneden pompoen van de Bommelerwaard?

Het Hurnse Kerkje organiseert een Pompoenweekend  van 4 tot en met 6 oktober in Het Hurnse Kerkje te Hurwenen. Op vrijdagavond kan iedereen die mee wil doen pompoen(en) komen inleveren in ’t Hurnse Kerkje om te laten beoordelen en tentoon te stellen.  Op zondag worden de winnaars bekend in de verschillende categorieën. Gedurende het hele weekend zijn er activiteiten in het teken van de pompoen.

Pompoenen worden al heel lang door de mens gegeten. In Midden- en Zuid-Amerika zijn zaden terug gevonden die gedateerd zijn op 7000 tot 5500 vóór Christus. Bij de Azteken en andere Indianenvolkeren waren pompoenen zeer populair omdat ze zo lang bewaard konden worden en heel gezond zijn.  Ook in Nederland zijn pompoenen prima te kweken en het ziet er nog leuk uit ook.

Doe mee als je van tuinieren houdt, met  de school, de buurtvereniging met de (klein) kinderen. Men kan inschrijven in verschillende categorieën.

Het Hurns Kerkje stelt 100 zaden beschikbaar van een echte wedstrijdpompoen aan de degene die het eerst komt. Waar en wanneer je de zaadjes kan ophalen, staat op de website van ’t Hurns kerkje. Wees er snel bij want op is op. Je kunt natuurlijk ook altijd zelf zaadjes kopen. Kijk bij de agenda  hoe je aan een zaadje kan komen, tips voor het telen van een grote pompoen en hoe en wanneer je de pompoen(en) moet inleveren.