Welkom bij Stichting Hurns kerkje
Header

Trek je wandelschoenen maar aan! Vanuit het Kerkje gaan we op pad voor een 2 uur durende wandeling door Hurwenen. Hurwenen is niet groot maar enorm interessant. Onder leiding van Jan Sterk, Rob Milder en Johan van de Burgh kom je alles te weten over de ontwikkeling van Hurwenen in samenhang met de bodemomstandigheden. Waarom staan de kerk en de boerderijen op bepaalde plaatsen? Na afloop weet je op die vraag zeker het antwoord. En bij terugkomst in het Hurns Kerkje staat er een heerlijke snertmaaltijd voor je klaar gemaakt door Greet Vos! Iedereen is van harte welkom! Graag aanmelden via hurnskerkje@hotmail.com!
Vertrek 10.00 uur. Kosten: wandeling € 1,-, maaltijd € 5,-.

BewarenBewaren

Maandelijkse avond Mantra zingen met Annet Vervoort en Maurice Hamilton. Samen zingen, samen stil zijn, en ons verwonderen over wat dan ontstaat! Aanvang 20.00 uur, entree € 8,-.

‘Heppie’, het koor waarbij je niet vastzit aan een wekelijkse repetitie. Voor iedereen die blij wordt van zingen. Je hoeft geen zangervaring te hebben. Aanvang 20.00 uur. Strippenkaart voor 5x zingen € 40.

Je kunt iets doen om te leren leven vanuit je hart! Wil je weten hoe? Kom gewoon naar de geheel verzorgde “DansVanNansDag” op zaterdag 20 januari 2018 van 10.00-16.00 uur in ’t Hurns kerkje te Hurwenen o.l.v. danstherapeute Nancy Cornelissen. Zij neemt je mee op reis om d.m.v. dans, muziek en meditatie je ware gevoel en verlangens te ontdekken.

Thema dit keer is:”Diepgang”. Danservaring is niet noodzakelijk maar mag natuurlijk wel! Voor meer informatie en/of inschrijving zie www.dansvannans.nl of bel 0612549287.

 

– oefenen in aandacht. Iedere tweede woensdag van de maand vindt deze meditatieavond plaats o.l.v. ds. Lia Davidse. Inloop vanaf 19.45 uur, aanvang 20.00 uur. Voor iedereen die belangstelling heeft. Kosten: € 2,- per keer.

Even lekker er tussen uit en de benen strekken na de drukte van 1ste Kerstdag? Loop even tussen 11.00 en 16.00 uur het Hurns kerkje binnen voor een glaasje Glühwein, beker warme chocolademelk of een heerlijke kop koffie met een punt verrukkelijke taart. U kunt de tentoonstelling ‘Engelen’ bekijken en mee doen aan de (kleine) workshop ‘Engeltjes maken’.

Dit jaar is het thema van de tentoonstelling ‘Engelen’ en daarnaar zijn we nu op zoek. Alle soorten en maten engelen zijn welkom, van klein tot groot en van traditioneel tot modern en gemaakt van allerlei materialen. Wie heeft zijn/haar engel of engelen te leen voor 2de Kerstdag?
Er is ook een kleine workshop ‘Engeltjes maken’, waarin u uw creativiteit kunt uitleven. Uiteraard komt de Kerstman de engelen beoordelen!

Wilt u meedoen aan de tentoonstelling en/of aan de workshop ‘Engeltjes maken’, geef u dan op vóór 10 december via Hurnskerkje@hotmail.com; t.a.v. Greet Vos of telefonisch 0418 662682.

Kom op 16 december a.s. om 16.00 uur genieten van een prachtig kerstconcert in het Hurns Kerkje door Het Fullhouse Quintet bestaande uit gevorderde amateurmusici. Verbonden door hun passie voor muziek brengen zij een divers programma ten gehore waarmee zij de voorbode zijn voor een sfeervol kerstfeest.

De leden zijn Wilma Dorst op hoorn, Thea Kuijpers op Bes klarinet, Marriet van Nuland op hobo, Hans Verhoeven op fagot en Juliette van Duren op dwarsfluit. Zij spelen ondermeer December Christmas van Tchaikovsky, Hark The Angels Sing, Christmas Suite, Liadov-Eight Russian Folksongs, De herdertjes en natuurlijk Stille Nacht. De entree is 5 euro p.p.

Word jij ook zo blij van zingen? Wil je graag deel uitmaken van een koor, maar niet vastzitten aan een wekelijkse repetitie?muziekbalk-muziekles-zutphen
Kom dan meezingen met Heppie! Voor iedereen die blij wordt van zingen! Onder leiding van Annet Vervoort zing je één keer per maand vrijblijvend en toch uitdagend.
Er wordt op piano begeleid door (meer…)

Vacare – vrij zijn.vacare
Elke tweede woensdag van de maand is er christelijke meditatie in het Hurns kerkje. Van acht tot kwart over negen. Met een groepje mensen tijd nemen voor verstilling en inkeer. Het samenzijn bemoedigt daarin. Iedereen die deel wil nemen is welkom. Wil je eerst wat meer informatie, neem dan even contact op met ds. Lia Davidse (tel. 0418-648962)

Bewaren

Bewaren

Een ééndaagse dansdag o.l.v. Nancy Cornelissen, danstherapeute (en docent Meditation des Tanzes-Sacred Dance i.o.). In een groep* wil ze je graag meenemen op reis om d.m.v. dans, muziek en meditatie (weer) dichterbij jouw gevoel en verlangens te komen. Met behulp van wisselende thema’s werkt ze aan wat jou innerlijk beweegt en om hier vorm aan te geven.

*(Een groep bestaat uit minimaal 6 deelnemers)

Voor meer informatie kijk op de website van Nancy Cornelissen: Dans van Nans

Bewaren