Welkom bij Stichting Hurns kerkje
Header

Francisco Deheza en Suzanne van Duuren hebben Duo Cibeles opgericht in 2015, toen zij allebei aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel studeerden. Inmiddels heeft Suzanne haar Master
diploma met onderscheiding behaald en vervolgt Francisco zijn opleiding aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen bij Katalin Sebestyen. Als duo volgden ze masterclasses bij Katalin Sebestyen, Marc Tooten, Károly Botvay, Sarah Kapustin, Prazak Quartet en met de eerste violist van het Cuarteto Quiroga, Aitor Hevia.

Het repertoire van Duo Cibeles bestaat uit de hoogtepunten van het klassieke repertoire voor viool en cello en omvat arrangementen van jazz nummers tot movie lyrics. Zij traden al veelvuldig op in Nederland, Belgie, Hongarije en Spanje. Volksmuziek zal een rode leidraad zijn in het programma van 9 juni. Hongaarse en Tsjechische volksmuziekelementen kun je terug horen in de
werken voor viool en cello van Kodaly, Schulhoff en Bartok.

Z. Kodaly Duo voor viool en cello (deel 1 en 2)
E. Schulhoff Duo voor viool en cello
B. Bartok Hungarian Folk Melodies

 

Aanvang: 20.uur Entree: 7,50 euro

Word jij ook zo blij van zingen? Wil je graag deel uitmaken van een koor, maar niet vastzitten aan een wekelijkse repetitie?muziekbalk-muziekles-zutphen
Kom dan meezingen met Heppie! Voor iedereen die blij wordt van zingen! Onder leiding van Annet Vervoort zing je één keer per maand vrijblijvend en toch uitdagend.
Er wordt op piano begeleid door (meer…)

Vacare – vrij zijn.vacare
Elke tweede woensdag van de maand is er christelijke meditatie in het Hurns kerkje. Van acht tot kwart over negen. Met een groepje mensen tijd nemen voor verstilling en inkeer. Het samenzijn bemoedigt daarin. Iedereen die deel wil nemen is welkom. Wil je eerst wat meer informatie, neem dan even contact op met ds. Lia Davidse (tel. 0418-648962)

Bewaren

Bewaren

Alex maakte assemblage en mixed media kunst. Het zijn soms wat morbide creaties. Maar dit zijn nu eenmaal zijn hersenspinsels. De sculpturen of assemblage kunstwerken zijn gemaakt van handgemaakte onderdelen en objecten die hij bij elkaar zoekt. Deze objecten zijn door de jaren heen verzameld, gevonden bij kringloopwinkels, rommelmarkten en aangeleverd door vrienden en familie.

Vaak terugkerende thema’s in zijn werk zijn de dood, vrijheid, gevangenschap en religie. En bij de laatste als zijnde atheïst (of eigenlijk agnost moet hij toegeven) zijn fascinatie en afkeer tegelijkertijd.

Entree: gratis. Openingstijden: zaterdag 10.00 – 18.00 uur en zondag 12.00 – 18.00 uur

mantras-zingen-400Mantra zingen o.l.v. Annet Vervoort en met pianobegeleiding van Maurice Hamilton.

Mantra’s zijn korte teksten in verschillende talen met een wijsheid; ze worden gezongen op een eenvoudige, gemakkelijk te leren melodie.

(meer…)

Het wordt een bijzondere dag. Carien van Boxtel en Hein Meeuwissen, twee gepassioneerde mensen die ons meenemen in de mogelijkheden van voorjaarsbollen.
Als je van bloembollen houdt en daar graag veel variatie in zou willen aanbrengen, is deze dag een unieke kans.

De bekende tuin- en landschap ontwerpster Carien van Boxtel o.a. bekend van de TorenTuin zal die dag een lezing geven over allerlei toepassingen van bloembollen in borders en potten; ze laat o.a. voorbeelden zien van bloembollen in een mix geplant en in combinatie met vaste planten. (www.carienvanboxtel.com) Voorbeelden van haar hand is o.a. de tuin van het Rijksmuseum of de tuin van de Engelse   ambassadeur. Er zijn manden te koop maar je kunt ook je eigen mand of bloempot meenemen.

Hein Meeuwissen, kweker van bollen, verzorgt de verkoop van bollen waar Carien potten van gaat maken. Hein Meeuwissen is een bloembollenkweker met passie. Zijn voorliefde voor miniaturen is terug te vinden in het bijzondere aanbod. De bloembollenvelden van Meeuwissen zijn een bonte lappendeken door de samenstelling van de verschillende bijzondere soorten, in plaats van de uitgestrekte velden met één kleur. Een selectie van ons aanbod wordt in de periode van eind maart tot half mei geshowd in het Keukenhof. Vooruit bestellen en afhalen is mogelijk. Kijk daarvoor op de website van Hein (www.meeuwissenvoorhout.nl).

Entree: € 1.=

Tijd: 10.00 tot 16.00 uur. De lezingen zijn om 11.00 uur en om 14.00 uur. De hele dag heerlijke koffie met taart, soep en broodjes.

Bewaren

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten, meldt u zich dan aan voor de nieuwsbrief door hieronder uw emailadres in te vullen. Wij kunnen u dan maandelijks op de hoogte houden van onze activiteiten.