Agenda

28 september 2019 Muzikale Monumenten

Op 28 september om 14.00 uur treden Angélique Heemsbergen en Nicole van Jaarsveld (Duo Heemsbergen & van Jaarsveld)  op in het Hurns Kerkje als onderdeel van Muzikale Monumenten. Jong en sprankelend! Het ‘open karakter’ van hun recitals wordt door het publiek zeer gewaardeerd.

Tijdens dit concert spelen ze het Adagio uit het klarinetconcert van Mozart en de Rhapsody in blue van Gershwin.

De toegang is gratis!

In 2017 viert Duo Heemsbergen & Van Jaarsveld haar 10-jarig jubileum. Als bekroning op deze bijzondere samenwerking hebben Nicole en Angélique een cd uitgebracht met werken van Johannes Brahms, Francis Poulenc en Gerald Finzi. In deze muziek én in de samenwerking tussen Angélique en Nicole staan muzikaal samenspel en een gelijkwaardige rol voor piano en klarinet centraal.

In de afgelopen jaren waren Angélique en Nicole te horen in o.a. de kleine zaal van het Concertgebouw, De Oosterpoort Groningen en TivoliVredenburg, alsook live tijdens het Programma Viertakt Podium en Opium op Radio 4. Het duo is ook werkzaam voor Stichting Muziek in Huis, de grootste kamermuziekorganisatie van Nederland, die kamermuziekconcerten in zorgcentra verzorgt op het niveau van reguliere concertzalen.

Hun voorliefde voor kamermuziek leidde ertoe Stichting KamerMuziek Utrecht op te richten. Een stichting die werken programmeert met piano en klarinet in de basis uitgebreid met blazers en strijkers.

Samen met violiste Inger van Vliet vormen Nicole en Angélique sinds 2009 het Vivezza Trio. Na het winnen van de Kamermuziekmarathon van het Utrechts Conservatorium speelden zij de afgelopen jaren vele concerten.