Agenda

28 maart 2019: Meditatieve Dans van Nans

Iedere laatste donderdag van de maand ben je van harte welkom om als volwassene samen met een groep enthousiaste mensen tussen 20.00 en 21.30 uur meditatief te dansen in het Hurns Kerkje.

Bij Meditatieve Dans Van Nans wordt gemediteerd door te bewegen en staat contact met jezelf en anderen centraal. Het gaat dus om meer dan gewoon dansen. Doordat je danst wordt iets aangeraakt, het unieke van ieder mens, je bron, je wezen en van daaruit kan een verbinding met een groter universeel bewustzijn ervaren worden. Er wordt gedanst op allerlei soorten muziek: van klassiek tot eigentijds, folklore, gipsy, religieus, pop en herhalen steeds eenvoudige passen die een steeds terugkerend patroon vormen. Hierdoor kan een meditatieve beleving ontstaan en kom je vanuit het denken in het hier en nu, kun je gevoelens gaan ervaren, de stilte in jezelf. Er wordt gedanst in kringvorm, verbonden of los en de dansen zijn rustig, naar binnen gekeerd of juist uitbundig, het leven vierend. Het belangrijkste is dat je plezier hebt in het bewegen, het dansen op muziek. Gedanst wordt in kleding die makkelijk zit en op (dans)schoenen waar je je prettig mee kunt bewegen. Danservaring is helemaal niet nodig maar mag natuurlijk wel.

Lijkt het je leuk, meld je dan aan bij info@dansvannans.nl of bel naar telefoonnummer: 0612549287. De kosten zijn 10,- euro per keer en kun je contant voldoen. Voor meer informatie en data zie www.dansvannans.nl.

Nancy hoopt jullie in de dans te mogen ontmoeten want dans bezielt haar leven en ze wil jou graag meenemen in die beweging vanuit haar diepste zijn en weten.