Verlopen berichten

29 en 30 augustus -5 en 6 september 2015 Kunst Kiezel Klei

Wij zijn blij u onze trots van Hurwenen te kunnen presenteren tijdens de Kunst Kiezel en Klei. Wandel of fiets door het overrompelende kunstaanbod van de Bommelerwaard. Ook in het Hurns social-media-kunst-kiezel-klei-2015-300x300kerkje worden de kunsten van Conny Visser, Bep Kremer en Margie Milder tentoongesteld. Stichting Kunstmin organiseert dit jaar alweer de 15e editie van Kunst Kiezel Klei. Maar naast de kunst zal ook een fijn glas wijn niet ontbreken. Er is gedurende deze dagen ook een wijnproeverij van Verrassend Italie.nlGa op ontdekkingstocht en laat u inspireren tijdens de 15e editie van Kunst Kiezel Klei: De Kunst die leeft tussen de rivieren, de transporteur van Kiezel en Klei, de voeders van het bedijkte land. U herkent de Kunst Kiezel Klei locatie aan de rood-gele vlag. Download hier de route.

Aanvang: 12.00 uur – 17.00 uur. Entree: gratis

Gonny Visser (Keramiek)gonny visite kaart

Gonny woont al haar hele leven in het rivierengebied en vooral de natuur is haar grote passie en zeker de inspiratiebron voor al haar keramische werk. Natuur is waar zij graag vertoef t en ook op onze vele camperreizen haalt ze inspiratie voor haar grote hobby Keramiek. Van engobe tot mooie glazuren van elektrisch stoken tot Raku stook, en alles wat hier bij komt kijken is voor haar een fantastische en fijne manier om iets moois te creëren. Sinds korte maak ze ook mooie sfeervolle urnen, waar ook weer gebruik is gemaakt van een natuurlijke uitstraling. In dit thema wil ze zich me nog verder gaan ontwikkelen.

Bep Kremer (Sculpturen)

In zijn vrije tijd is graag bezig met het maken van beelden en sculpturen. Hij is autodidact, heeft geen kunstopleiding o.i.d. gevolgd, hij werkt puur op zijn gevoel. Hij maakt sculpturen uit hout bepverschillende materialen zoals hout, steen of brons, en dan met name oud “Juttershout” dat hij langs de Waal of waar dan ook vindt. Hij laat zich inspireren door de natuur, en mooie lijnen en vormen uit het dagelijks leven. Tijdens het bewerken laat hij zich leiden door zijn gevoel, en met name bij hout, door datgene wat het hout zelf aangeeft, waarbij mooie vloeiende lijnen en vormen de leidraad zijn. Deze zoektocht door het hout is altijd weer spannend en verrassend, wat ook de reden is waarom hij zich de laatste tijd juist veel met hout bezig ben. Zijn werk beeld gedaantes, gedachtes, emoties en gevoel uit.

Margie Milder (Tekeningen)

Margie zat op de middelbare school altijd te tekenen. Later deed zij ook pogingen met klei. Sinds zij in Hurwenen is gaan wonen, is zij pas echt gaan tekenen onder margiebegeleiding van Wim van Oss uit Kerkdriel. Hij heeft haar ook het schilderen bij gebracht.Van potlood naar pastelpotlood en tenslotte olieverf. Met name portretten.

Verrassend Italie wijnproeverij

Wijnimporteur Verrassend Italië zal tijdens dit evenement een miniproeverij presenteren van verschillende Italiaanse wijnen. Italië en Kunst is een goede combinatie.Logo - Initialen2
Gedurende uw bezoek in het Hurns kerkje waar een 3-tal kunstenaars hun kunstwerken tonen kunt u genieten van heerlijke wijnen. Heerlijke wijnen uit o.a. Toscane , Friuli Venezie en het Garda gebied zijn dan aanwezig.Een goede reden voor een bezoekje en laat u verrassen.