Agenda

26 september 2019 Meditatieve Dans van Nans

Bij Meditatieve Dans Van Nans mediteren we door te bewegen en staat contact met jezelf en anderen centraal. Het gaat dus om meer dan gewoon dansen. Doordat je danst wordt iets aangeraakt, het unieke van ieder mens, je bron, je wezen en van daaruit kan een verbinding met een groter universeel bewustzijn ervaren worden.

We dansen op allerlei soorten muziek: van klassiek tot eigentijds, folklore, gipsy, religieus, pop en herhalen steeds eenvoudige passen die een steeds terugkerend patroon vormen. Hierdoor kan een meditatieve beleving ontstaan en kom je vanuit het denken in het hier en nu, kun je gevoelens gaan ervaren, de stilte in jezelf. We dansen in kringvorm, verbonden of los en de dansen zijn rustig, naar binnen gekeerd of juist uitbundig, het leven vierend. Het belangrijkste is dat je plezier hebt in het bewegen, het dansen op muziek. We dansen in kleding die makkelijk zit en op (dans)schoenen waar je je prettig mee kunt bewegen. Danservaring is helemaal niet nodig maar mag natuurlijk wel.
Lijkt het je leuk om als volwassene samen met een groep enthousiaste mensen 1x per maand op de laatste donderdagavond van de maand van 20.00-21.30 uur (met na afloop thee) samen meditatief te dansen in ’t Hurns kerkje te Hurwenen? Meld je dan aan bij info@dansvannans.nl of bel naar telefoonnummer: 0612549287. De kosten zijn 10,- euro per keer en kun je contant voldoen. Voor meer informatie en data zie www.dansvannans.nl.
Ik hoop dat ik jullie in de dans mag ontmoeten want dans bezielt mijn leven en ik wil jou graag meenemen in die beweging vanuit mijn diepste zijn en weten.

Nancy Cornelissen
Danstherapeute / Docente Meditation des Tanzes – Sacred Dance / Ayurvedisch yogadocente