Agenda

26 december 2018 Kerst-inloop

Op tweede kerstdag is er in het Hurns Kerkje tussen 11.00 – 16.00 uur een kerst-inloop met een tentoonstelling van prachtige foto’s van Gert van den Bosch. Gert (1964) is een autodidact (hobby) fotograaf. Hij is door een chronische ziekte in 2003 geheel afgekeurd en is in 2009 weer gaan fotograferen. Hij is behoorlijk beperkt in zijn conditie. Dat bleek bij het fotograferen van boerderijen juist een uitkomst te zijn. Voor de dieren is het prettig dat hij altijd rustig aan moet doen en rustig rondloopt.

In 2014 won Gert een Sony Award in de categorie Nature and Wildlife met zijn foto van een pony in de sneeuw. Een foto, die in de Bommelerwaard gemaakt is. Dat jaar deden bijna 140.000 mensen uit 166 landen mee aan die wedstrijd.

Gert fotografeert eigenlijk alles wat met de boerderij te maken heeft. Meestal is dat redelijk dicht bij huis, maar voor een speciaal of bijzonder ras gaat hij weleens naar het VK, Duitsland, België en ook eens naar Italië. Het vee, de dierenarts, de schaapsscheerder, de hoefsmid, de slachter, maar ook de boer en zijn gezin zijn gefotografeerd te midden van de dieren.

Op zijn ‘missies’ komt hij mest, modder, vruchtwater en andere ongemakken tegen. Hij kreeg bij het fotograferen van een keizersnede de spray van het vruchtwater in het gezicht, de nageboorte ging in de fototas. Hij is nat geplast door een drachtige zeug, per ongeluk in een plas vruchtwater gaan zitten in het lammerseizoen…. Nooit een saai moment op de boerderij!

Dus u bent van harte welkom in het Hurns Kerkje! Lekker even de benen strekken, mooie foto’s bekijken onder genot van een hapje en een drankje!