Verlopen berichten

25 september 2016 Koffieconcert Das Jazz

dasjazzWij zijn verheugd dat we de Dutch All Stars Jazz Band mogen verwelkomen in ons kerkje. De band bestaat uit zeer prominente topmusici uit Nederland. Alle bandleden komen van beroemde bands in Holland, zoals de beroemde Ted Easton Jazz Band uit Den Haag – Scheveningen. Ze speelden samen in de Ted Easton Jazz Club met de “Big Shots“ van de USA, zoals Billy Butterfield, Bobby Hackett, Peanuts Hucko… enfin te veel om op te noemen.

JAZZ  in de KERK

Jazz in de kerk is en was normaal te doen gebruikelijk in de kerken van New Orleans vanaf het begin van de vorige eeuw tot nu . Heden ten dage wordt een Gospelkerkdienst gehouden tijdens Jazz festivals e.d.  in heel Europa, in kerken en in de open lucht. Zo is de jazz  mede ontstaan door toedoen van gospels, blues liederen en dansen uit de slaventijd en andere uit Afrika meegenomen melodieën, ritmes en invloeden.

Anderzijds werd gebruik gemaakt van  eeuwenoude volksliedjes, zangstukken uit musicals, films, opera,       klassieke muziek en andere bronnen, welke werden bewerkt tot echte jazzstukken in een bepaalde jazzstijl. En uiteraard schreven “songwriters”, componisten en muzikanten aan de lopende band stukken voor  dansorkesten, musicals, opera’s, symfonieën, religieuze muziek en wat dies meer zij. Werd in eerste instantie de jazzmuziek door de gekleurde bevolking rondom New Orleans gespeeld. Later verspreidde de jazzmuziek zich langzamerhand over heel Amerika, de US, in verschillende ontwikkelde  stijlen, meestal genoemd naar de naam van de stad waarin deze specifieke jazzstijl werd gespeeld. Het kostte veel moeite de jazzmuziek onder de blanke bevolking van Amerika bekend en geliefd te maken. Toen dat gelukte, breidde de jazzmuziek zich in eerste instantie uit over Europe en later als een olievlek over de gehele wereld,  en is in wezen de bron van alle hierna volgende moderne lichte muziekstijlen.

Het orkest in kort genoemd de DAS Jazz Band, brengt u een programma gebaseerd op de gehele ontwikkeling cq. geschiedenis van de traditionele jazz , waarin ook bekende nummers de revue passeren. Interessant en leerzaam als men van muziek houdt.  Wij wensen u daarbij veel luisterplezier op het Koffie-Jazz-Concert,.

De band bestaat uit:

Frits Louwerens – slagwerk;  Jacques Kingma – contrabas; Jan Gombert – banjo, gitaar, piano; Henk van Muijen – trombone, piano en vocals; Eugène de Bruijn – klarinet, saxen, piano, gitaar en vocals ; Frans van Wasbeek – trompet, cornet, bügel, vocals en bandleader.

Met veel enthousiasme leveren de bandleden een zeer gevarieerd repertoire: New Orleans, Dixieland, Blues, Chicago-stijl, Mainstream, Swing, Close-Harmony-Singing en Boogie Woogie. Daarbij gaat het ook om invloeden van Louis Armstrong, Benny Goodman, Duke Ellington, Fats Waller, Eddie Condon en andere “jazz grootheden”. Mede door de interessant gearrangeerde  “Jazz Standards”, en de hoge kwalitatieve muzikale conceptie van de bandleden, heeft de band zijn eigen speciale karakteristieke “Sound” ontwikkeld. Voor meer informatie over de band, kijk dan op www.dasjazzband.nl.

 Aanvang: 11.30 uur – 13.30 uur, Entree: 10.00 euro

Bewaren

Bewaren

Bewaren