Agenda

24 februari Rob & Robbies Streekvertelsels

De Bommelerwaard is rijk aan verhalen. Sommige verhalen zijn fabelachtig en humoristisch. Andere zijn eeuwen oud en bevatten diepzinnige waarheid. Rob Reis (illustraties) en Robbie Dell’Aira (tekst) stelden een serie streekvertelsels samen voor weekkrant Het Kontakt. Daarin werd een aantal bekende en onbekende sagen, legenden en historische curiositeiten opgenomen. Op zondag 24 februari a.s. om 14.00 uur zullen enkele vertelsels door de schrijver worden voorgedragen en zal worden ingegaan op het ontstaan van de serie en de diepere betekenis van streekverhalen. De illustrator is aanwezig om uitleg te geven over zijn werk. Entree: 5,00 euro p.p. inclusief een consumptie.

Rob Reis (51) uit Rossum maakt ‘blije kunst’, bedoeld om mensen op te vrolijken. Niet alleen werk om ingelijst boven de bank te hangen, maar ook geschilderd op bierviltjes en verpakkingen.

Robbie Dell’Aira (48) uit Hurwenen is kunsthistoricus en verzamelt Europese sagen, legenden en sprookjes. Zijn onderzoek en publicaties zijn regelmatig gericht op historische curiositeiten en mysteries. Als wetenschapper schept hij er genoegen in om stellige opvattingen binnen de geschiedschrijving kritisch onder de loep te nemen.