Verlopen berichten

21 januari 2017 Bijzondere muzikale middag

Op 21 januari komt er een kamerorkest repeteren in het Hurns Kerkje dat voor deze speciale gelegenheden samengesteld is. Het orkest bestaat ca. 22 strijkers en blazers (viool, altviool, cello, fluit, klarinet, fagot, en hoorn). Dit orkest heeft inmiddels 3 concertreizen gemaakt en zou de zomer van 2017 naar Frankrijk afreizen voor een vierde keer. Door het overlijden van de dirigente en de partner van een soliste gaat dit niet door. Om hier toch bij stil te staan, is er gekozen voor deze speciale muzikale dag.

Gedurende de hele dag zal er geoefend worden. vanaf 15.45 uur zullen de deuren open gaan en kan men komen luisteren naar de openbare repetitie van Danzi en Cantares. Danzi is de afkorting voor Concertante voor fluit, klarinet en orkest van Franz Danzi, opus 41. Cantares is een Spaans folklore lied waar een orkestbewerking voor is geschreven.

Het is niet echt een concert maar publiek is van harte welkom. De stukken zullen achter elkaar doorgespeeld worden, samen met de solisten. De dirigent van dit orkest is Marnix van den Berg en zal altijd iets over de stukken vertellen.

Aanvang: 15.45 uur. Entree: gratis.