Agenda

2 november 2019 Najaarsconcert Blazersensemble Otto-e-Mezzo

Op zaterdagavond 2 november keert blazersensemble otto-e-mezzo weer terug naar, zoals zij zelf zeggen, een van zijn favoriete concertlocaties: het sfeervolle Hurns kerkje in Hurwenen. Op het programma staan werken van Joachim Raff en Antonin Dvorak.

Het programma

Het ensemble trapt het concert af met een meesterwerk van Joachim Raff: de Sinfonietta Opus 188. Raff is een Zwitserse componist van Duitse komaf die helaas relatief onbekend is gebleven als componist. De Sinfonietta ging in 1873 in première en is een van zijn meest bekende werken. Het is een spitsvondige kleine symfonie vol levenslust, die tegelijk overduidelijk trouw is aan de klassieke muzikale vormen. Daarna staat de Czech Suite (Opus 39 – première 1879) van Antonin Dvorak op het programma. Een stuk vol volksmuziek, onmiskenbaar van Dvorak’s hand, dat in delen sterk doet denken aan zijn Slavische Dansen. Met een lyrische introductie, speelse polka en duizelingwekkend laatste deel is ook deze suite een genot om naar te luisteren.

Het ensemble

Blazersensemble otto-e-mezzo bestaat uit professionele musici en gevorderde amateurs. Het ensemble is in 2007 opgericht en staat onder leiding van Robert van Enschot. In de basis is otto-e-mezzo een blaasoctet bestaande uit twee hobo’s, twee klarinetten, twee hoorns en twee fagotten. Bij dit concert speelt het ensemble in dubbelkwintetbezetting, waarbij het uitgebreid is met twee fluiten:

Fluit – Jan Lammers en Rachèl Lammers

Hobo – Rutger Stoel en Renske van Enschot

Klarinet – Ties Kemper en Conny van de Nobelen

Fagot – Hans Ausems en Pieter Teekens

Hoorn – Jasper Arts en Maaike Dijkstra

Doelstelling van het ensemble is om uitdagende kamermuziek voor blazers te spelen. Het ensemble geeft concerten bij toonaangevende kamermuziekseries, zoals De Azijnfabriek in Den Bosch, Lidwina in Concert in Best en de Hilvaria Studio’s in Hilvarenbeek. Vorig jaar nog speelde het ensemble het ultieme blazerswerk van Wolfgang Amadeus Mozart: de Gran Partita.

 

Zaterdag 2 november 2019 – 20.15u

Toegang: EUR 5

www.otto-e-mezzo.nl