Agenda

19 juni 2022 GECANCELD Zomerconcert otto-e-mezzo

Helaas is het zomerconcert door ziekte binnen het ensemble GECANCELD!! We kijken uit naar een nieuw moment om ze in het Hurns Kerkje te ontvangen.

 

Op zondagmiddag 19 juni keert blazersensemble otto-e-mezzo weer terug naar ons prachtige kerkje. Op het programma staan werken van Bernard, Françaix, Bourgeois, Donizetti en Taneyev.

Het ensemble speelt dit programma in dubbelkwintetbezetting en trapt het concert op klassieke wijze af met Sinfonia a Soli Instromenti di Fiato van Gaetano Donizetti. Daarna staat het bruisende Divertissement (Opus 36) van Emile Bernard op het programma. Bernard componeerde dit laat-romantische stuk rond 1890 voor de Société des Instruments à Vent onder leiding van de beroemde fluitist Paul Taffanel. Vervolgens speelt otto-e-mezzo het Andante van Sergei Taneyev, waarna het ensemble het programma vervolgt met de heerlijk speelse Sept Danses van Jean Françaix, muziek voor het ballet Les malheurs de Sophie. Dit is gebaseerd op het kinderboek met dezelfde titel van Comtesse de Ségur over de avonturen en ongelukken van Sophie en haar vriendje Paul. Otto-e-mezzo sluit het programma af met de ietwat ontregelende Serenade van Derek Bourgeois, dat het aan het begin van de lockdown opnam: https://youtu.be/cJWdo_oDqYI

We spelen met de volgende musici onder leiding van Robert van Enschot:

Fluit: Jan Lammers en Rachèl Lammers
Hobo: Rutger Stoel en Renske van Enschot
Klarinet: Ties Kemper en Conny van de Nobelen
Hoorn: Jasper Arts en Maaike Stoel

Fagot: Hans Ausems en Pieter Teekens

Zondagmiddag 19 juni

Aanvang concert: 15u

Toegangsprijs: EUR 5

Parkeren: bij het zeer nabijgelegen voetbalveld