Verlopen berichten

6 mei 2017 Planten- en zadenruildag

Door het succes van de afgelopen jaren maken we er maar een gewoonte van. De eerste zaterdag in mei een zaden- en plantenruilbeurs. zaaibed_zaaien

De planten en zadenruilbeurs wordt georganiseerd in samenwerking met het Hurnse Kerkje, de moestuin uit Brakel en de Bommelse Torentuin. Allemaal plantenliefhebbers die op een leuke manier planten, tuinen en groenbeleving willen ontwikkelen en delen met anderen.

De planten en zadenruilbeurs is bedoeld voor iedereen die zin heeft in tuinieren; liefhebbers, beginners, kinderen, nieuwsgierigen, vakmensen, hobbyisten. Met elkaar een leuk evenement maken waardoor de tuinen een grotere diversiteit gaan tonen en je met elkaar ervaringen kunt uitwisselen. Daarbij komt ook nog dat je met bijna geen geld tot een goed resultaat kunt komen.

Het is heel eenvoudig; planten meenemen die over zijn of gemist kunnen worden (wel in een potje met een etiket erop), verzamelde zaden meenemen( in een zakje met de naam erop) en rondkijken wat anderen aanbieden en keuzes maken van hetgeen je wilt hebben. Iedereen is welkom ook al neem je niets mee.

Allerlei planten en zaden kunnen worden aangeboden; vaste planten, stekjes, zaaigoed van eenjarige bloemen, groenten, vruchten. Wel graag onkruidvrij en bij voorkeur in potjes of bakjes.IMG_4986

Tuinboekenspot

Naast planten en zaden kunnen tuinboeken en tijdschriften worden geruild, eventueel tegen betaling meegenomen

Aanvang: 10.00 uur – 13.00 uur, Entree: 1 euro

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren