Agenda

13 maart: Detox-lezing De grote lichaamsschoonmaak

Op 13 maart organiseert het Hurns Kerkje tussen 20.00 – 22.00 uur een lezing over detoxen. Detoxen is populair. Wie wil er nu niet ’s ochtends energieker, stralender, gezonder en blijer het bed uitspringen?

 

DETOX-LEZING

Bij detoxen denk je al snel aan het ontgiften van het lichaam door middel van supplementen, darmspoelingen of een sapkuur. Ayurvedisch voedingsdeskundigen Talitha Alofs en Maria Willbrands vertellen tijdens deze lezing dat het lichaam eigenlijk niet gedetoxed kan worden. Het lichaam zuivert zichzelf namelijk de hele dag door. Maar wat is detoxen dan wel?

 

WAT IS DETOXEN?

Volgens hun visie is detoxen een periode waarin je moeilijk verteerbare en industriële voedingsmiddelen beperkt of achterwege laat en bewuster met eten en drinken omgaat. Zo komt het lichaam tot rust en de diverse lichaamssystemen beter in balans. Hierbij draait het niet alleen om wat je eet maar vooral ook hoe je eet. Het gaat om het voedingspatroon en leefwijze. Hierdoor herstel je de relatie met gezonde voeding en ga je weer ervaren waar je energie van krijgt. Niet het lichaam moet ontgift worden maar de manier waarop je met eten en drinken omgaat mag onder de loep worden genomen. De grote lichaamsschoonmaak begint dan ook bij het opruimen van de keukenkastjes. Je zuivert eigenlijk de manier van boodschappen doen.

 

THUIS AAN DE SLAG

Tijdens deze lezing krijg je handvatten aangereikt hoe je eenvoudig thuis aan de slag kunt gaan en wat je hierbij kan ondersteunen. Geen verhaal over pillen, poeders en andere wondermiddeltjes maar over het herpogrammeren van je smaak, eet- en leefgewoontes. Zo ervaar je weer wat goed voor je is en waar je het goed op doet. Niemand kan je vertellen hoe je je lekkerder in je vel kunt voelen. Ieder mens is uniek en iedere spijsvertering heeft haar voorkeuren. Je mag dus zelf op ontdekkingstocht. En als na zo’n detoxperiode je lichaamssystemen weer op adem zijn gekomen integreer je een aantal van je nieuwe gewoonten in je oude eet- en leefpatroon. Zo blijf je langer in balans zonder dat je mee hoeft te doen aan allerlei gezondheidshypes. Als jij je keukenkastjes enigszins op orde houdt, regelt het lichaam de rest!

 

€7,00 p.p. incl.detox sapje en hapje.