Agenda

10 november Tribute to Bernstein: West Side Story, Peter Pan, Candide en meer

Het Hurns kerkje vol van Bernstein

Het feit dat het dit jaar het honderdste geboortejaar van Leonard Bernstein is, was aanleiding voor de zangpedagogen Ien Bouwmans en Cora van Rijn om voor hun leerlingen een masterclass te organiseren rondom deze Amerikaanse componist. Op zaterdag 10 november is om 15.00u de presentatie in het Hurns kerkje.

Leonard Bernstein was een geëngageerd componist, hij geloofde dat als mensen muzikale harmonie konden creëren en waarderen, ze ook in staat waren om diezelfde harmonie te herhalen in de wereld waarin ze leefden. Zijn muziek is zowel hartstochtelijk, onstuimig als betoverend, houdt een spiegel voor, de teksten zijn eenvoudig en veelzeggend. Bernstein vond het belangrijk dat ook amateurs zijn muziek konden uitvoeren. Hij maakte jarenlang een educatief programma op de televisie waarin hij op aanstekelijke wijze muziekonderricht gaf aan kinderen, laagdrempelig en vol bezieling.

Zijn beroemdste werk ‘West Side Story’ was heel vernieuwend in zijn tijd doordat verhaal, zang, dans en spel een eenheid waren. Voor Broadway schreef hij vele musicals. Tijdens de presentatie brengen vijfentwintig (koor)zangers een gevarieerd programma met sololiederen, duetten en ensemblestukken uit o.a. ‘Peter Pan’,‘Candide’ en de ‘West Side Story’. De zang wordt begeleid door pianist Frank de Koning. De entree is €7,50, kaartjes kunnen worden gereserveerd via een email naar info@coravanrijn.nl.