Verlopen berichten

“Swinging guitar” – Joost Zoeteman Trio (vooraankondiging februari 2015)

0013Een swingend en virtuoos concertprogramma van gipsyswing, jazz tot samba.

Dit programma is de opvolger van het succesvolle programma “Hello Oscar”. Na het succesvolle programma “Hello Oscar – a tribute to Oscar Peterson” staat in dit programma de gitaar centraal. Drie topmuzikanten uit de Nederlandse jazz brengen een laagdrempelig programma vol swing, virtuositeit en boeiende, soms humoristische anekdotes. Een perfecte gelegenheid om uw publiek kennis te laten maken met deze swingende muziek. Omdat de bezetting bestaat uit gitaar, piano en contrabas is het programma uitermate geschikt voor kleine podia zoals; kerken, jazzpodia en huiskamers. Zie het als een kamermuziek bezetting, maar dan swingend.

Gitarist Joost Zoeteman staat bekend als een gitaartopper met specialiteit: swing. Hij speelde verschillende tournees met de legendarische zigeunergitarist Tchavolo Schmitt en de muzikale familie Rosenberg. Inmiddels weten hedendaagse jazzmusici vanuit de hele wereld hem te vinden. Hij opende hij het North Sea Jazz Festival en deelde het podium onder andere met de internationaal gelouterde musici Nilson Matta en Roni Ben Hur (USA).

Pianist Hans Kwakkernaat behoort al jaren tot het beste wat de Nederland op jazzgebied heeft te bieden. Hij speelde op alle grote jazzfestivals, en tourde door de Verenigde Staten, IJsland, Jamaica en Zuid Amerika. Hij deelde het podium met onder andere James Moody, Bob Mintzer en ook een van de drummers van het Oscar Peterson trio, Bobby Durham.

Bassist Bas Rietmeijer niet heeft gespeeld is waarschijnlijk korter dan met wie hij wel heeft gespeeld, die laten we dus maar achterwege. Hij maakte tournees door onder andere Rusland en Vietnam en is ook een veelgevraagd bassist in buurland Duitsland.

Aanvang: 16.00 uur. Entree: 10 euro